fbpx

Arvot

Tarkempi silmäys

VEDEN MERKITYS KOSMETIIKASSA

Vesi on yksi merkittävimmistä raaka-aineista suuressa osassa kosmetiikkatuotteita; bakteriologisesti puhtaan veden käyttöä kosmetiikkatuotteiden valmistuksessa ei yksinkertaisesti voi väheksyä. Se on ensisijaisen tärkeä asia, mutta sen tärkeys voi helposti hämärtyä esimerkiksi tuotantokustannusten kurissa pitämisen vuoksi. Tarvitsemme päivittäin puhdasta vettä monissa ’eri muodoissa’, mutta vesityyppi, jota voidaan käyttää kosmetiikan ainesosana, on se vaativin. Erittäin korkea veden puhtaustaso, jossa käytetään mahdollisimman vähän säilöntäaineita, on perusvaatimus turvalliselle kosmetiikkatuotteelle.

VIISI KERTAA PUHTAAMPAA VETTÄ

Kosmetiikkateollisuudessa suositellaan käytettäväksi vettä, jonka sähkönjohtavuuskyky on korkeintaan 4,3 µS/cm (mikrosiemensiä per cm); KORRES käyttää vettä, jonka johtavuuskyky on 0,8 µS/cm – yli viisi kertaa puhtaampaa vettä kuin mitä vaaditaan. Koska haluamme varmistaa parhaan mahdollisen laadun tuotteillemme, käytössämme on veden puhdistaja, jolla saamme puhdistettua vettä käyttöömme. Käytämme Double Reverse Osmosis –vedenpuhdistusteknologiaa, johon on yhdistetty UV-sterilointi; samankaltaisia laitteita käytetään sairaaloiden munuaissiirtoyksiköissä. Vedenpuhdistuslaitteisto tarkistetaan kaksi kertaa päivässä, automaattisesti ja manuaalisesti; tarkistuslistassa on yli 10 kohtaa, joilla varmistetaan tasainen laatu. Paikalliset ja kansainväliset viranomaiset ovat kiitelleet yksikköä ’esimerkilliseksi’.

Eco

Yksi perusperiaatteistamme – edelleen sama kuin alkuaikoina apteekissa – on kehittää tuotteita, jotka ovat sekä iho- että ympäristöystävällisiä. Nykyisin tämä periaate taipuu jatkuvaan, moniulotteiseen pyrkimykseen suojella ympäristöämme ja tukea yhteisöämme; ponnistelemme tehdäksemme ’oikein’, ja tämä kaikki vaikuttaa jokaiseen päätökseemme… valitsemistamme raaka-aineista, niiden valintaperusteista, tuotteiden pakkauksista aina yhtiömme NO WASTE-ajatteluun (jätteen minimointiin) ja uusiutuvan energian käyttöön.

Raaka-aineet

Suojelemalla Kreikan kotoperäisiä kasveja, suojelemme myös kaikkia maailman kasveja. Kaikki tuotteemme on kehitelty luonnollisten raaka-aineiden pohjalta. Kasviasiantuntijamme valitsevat ihanteellisen viljelyalueen jokaiselle yrtille ilmaston ja maaperän mukaan, ja samalla he huolehtivat uhanalaisten kasvien suojelusta. Emme käytä tuotteissamme ”kovia kemikaaleja” tai tiettyjä synteettisiä yhdisteitä, jotka voivat olla haitallisia iholle ja ympäristölle. Vältämme myös ei-biohajoavien raaka-aineiden käyttöä. Tuotteidemme pakkauksissa on listaus, josta näkyyn luonnollisten raaka-aineiden prosenttiosuus sekä tuotteen koostumus helposti ymmärrettävässä muodossa.

TUOTANTO & PAKKAUS

100% uusiutuvaa energiaa

Teemme töitä sen puolesta, että voimme noudattaa yksinkertaisia vaatimuksia todellisista, mitattavista päästöjen vähentämisistä. KORRESin GREEN GUARANTEE –sertifioitu tehdas – sisältäen tuotteiden valmistuksen, niiden pakkauksen ja varastoinnin – toimii kokonaisuudessaan vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Tehtaalla on myös ISO- ja ECOCERT –sertifioinnit [14001: 2004].

Tuotteidemme kuljetus maailmanlaajuisesti tapahtuu 98% maa- ja merirahtina osana pyrkimystämme rajoittaa lentorahdin käyttöä mahdollisimman paljon. 99% pakkauksiin käytetyistä materiaaleista on kierrätettäviä ja, aina kun mahdollista, käytämme niihin jo kertaalleen kierrätettyjä aineksia. Käytämme mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja ’järkeviä’ materiaaleja, ja pakkaukset on suunniteltu niin, että eri osat on helppo lajitella ja kierrättää. Turhat osat pakkauksista jätetään pois, ja sekä hius- että vartalotuotteiden pakkaukset ovat ilman pahvilaatikkoa. Formula Facts –talukossa on tietoa myös pakkausmateriaaleista.

Meillä on myös selkeä kierrätyskäytäntö, jossa huomioidaan mm. paperin, muovin, lasin, elektronisten laitteiden ja myymälöiden sisustuselementtien kierrätys. Lisäksi vältämme turhaa papereiden tulostusta ja sähkön käyttöä. Kannatamme myös ajatusta kierrätyspisteistä liikkeissämme, ja järjestämme henkilökunnallemme koulutustapahtumia asian tiimoilta.

NOWASTE

Olemme kehittäneet – ensimmäisen laatuaan Kreikassa – ympäristöystävällisen laboratorion, jossa keskitytään yrttien uuttamiseen. Työmme tässä yksikössä mahdollistaa kasvien uuttamisen niin, että yksittäisestä yrtistä voidaan saada jopa 11 erilaista uutetta ja aktiivista ainesosaa, joita käytetään yhdessä ja erikseen tuotteissamme.

Kasveista ylijääneet osat kompostoidaan, ja yhteistyökumppanimme hyödyntävät näin saatua orgaanista ainesta tiloillaan; tätä voi kirjaimellisesti kutsua NO WASTE -ajatteluksi! Huolimatta korkeammista kustannuksista, olemme päättäneet käyttää luonnollisia ainesosia kemiallisten sijasta välttääksemme ylimääräistä luonnon kuormittamista.

YHTEISÖ

Teemme yhteistyötä yksittäisten maanviljelijöiden, maanviljelyjärjestöjen & -yhteisöjen ja koulutus- & sosiaalialan laitosten, mukaan lukien kuntoutus- ja vankilamaatilojen, kanssa. Neuvomme yhteistyökumppaneitamme orgaanisessa maanviljelyssä, opastamme kestävissä viljelytavoissa, autamme kaikissa viljelyyn ja sadonkorjuuseen liittyvissä vaiheissa sekä tuemme heitä taloudellisesti ostamalla heiltä viljelytuotteita.

Se, että emme itse viljele tarvitsemiamme yrttejä ja kasveja, on tietoinen valinta. Tavoitteenamme ei ole kilpailla vaan tukea maanviljelijöitä ja heidän järjestöjään sekä yhteisöjään. Myös eettinen näkökulma yhteistyössä on meille tärkeä, ja tavarantoimittajaverkostoomme kuuluu myös ihmisiä, joilla on erityistarpeita. He toimittavat osan tarvitsemastamme promo-materiaalista kuten printeistä ja käsitöistä.

luonto

TAMMIMETSÄ

luonnollisen ympäristön suojeleminen

Friends of Oak & Nature (Tammen ja luonnon ystävät) on yhdistys, jonka taviotteena on suojella Euroopan suurinta tammimetsää. Kaakkois-Kreikassa sijaitsevassa, 13 ha:n laajuisella metsäalueella asustaa

  • 256 kotoperäistä kasvia
  • 126 lintulajia, joista 26 on uhanalaista
  • tuhansia ikivanhoja tammia

Suurimmat uhat metsälle aiheutuvat laittomasta puunhakkuusta ja tuhopoltoista. KORRES tekee vuosittain lahjoituksen, jonka avulla korvataan laittomasti hakattuja puita, sekä tekee yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa saadakseen alueelle tehokkaan suojelusuunnitelman.

KREIKKALAINEN KASVISTO

Kreikkalainen kasvisto on kuuluisa runsaudestaan yli 6500 lajikkeellaan, joista 1200 on kotoperäisiä, vain Kreikassa kasvavia kasveja. Kreikka on maailmanlaajuisesti katsottuna yksi biologisesti monimuotoisimmista maista, ja sen vuoristoista, mantereelta ja saaristosta löytyy lukuisia erilaisia kasvuympäristöjä kasveille.

Nämä paikalliset mikroilmastot – Egeianmeren saaristo, korkeat vuoret kuten Olympus, Parnassos ja Taeytos, maan kuivuuteen taipuvainen eteläosa – tarjoavat runsaan kasvilajiston, joka on sopeutunut ainutlaatuiseen kasvuympäristöönsä.

Kreikkalaisen kasviston monimuotoisuutta kuvaa ehkä parhaiten Ateenan Akropoliksen kivinen kukkula; vaikka se vaikuttaa erittäin karulta kasvuympäristöltä, kasvaa siellä kuitenkin yli 300 eri kasvilajiketta. Jo vuosisatoja sitten kreikkalaiset huomasivat paikallisen kasviston lääkinnällisen arvon, ja kokeilivat niiden käyttöä erilaisissa rohdoissa ja lääkevalmisteissa. Sahrami kerätään käsin Pohjois-Kreikassa sijaitsevilta viljelyksiltä. Sahrami on maailman kallein mauste, ja se on yhtä arvokasta kuin kulta. Villinä kaukaisilla vuorenrinteillä kasvavat raudakkilajikkeet ovat puolestaan tulehduksia estäviä, antibakteerisia ja antioksidanttisia, ja hyvin kysyttyjä ympäri maailmaa.

puska

YHTEISTYÖ

Yhteistyössä Agricultural University of Athensin (Ateenan maataloustieteellisen yliopiston) kanssa neuvomme yhteistyökumppaneitamme orgaanisessa maanviljelyssä, opastamme kestävissä viljelystavoissa ja autamme kaikissa viljelyn ja sadonkorjuun eri vaiheissa. Tuemme luomuviljelyä tehtyjen sopimusten mukaan.

Teemme yhteistyötä
• yksittäisten maanviljelijöiden
• maanviljelyjärjestöjen & -yhteisöjen
• koulutus- & sosiaalialan laitosten kanssa

YHTEISTYÖTÄ KILPAILUN SIJAAN

Se, että emme itse viljele tarvitsemiamme yrttejä ja kasveja, on tietoinen valinta. Tavoitteenamme ei ole kilpailla, vaan tukea maanviljelijöitä ja heidän järjestöjään sekä yhteisöjään.

yrtteja

Maanviljelijät

MARIA KOMINI, THESPROTIA
SALVIA

Yhteistyö maanviljelijä Maria Kominin kanssa, joka viljelee korkealaatuisia aromaattisia kasveja ja huolehtii kaikin tavoin paikallisen kasviston hyvinvoinnista. Salvia tulee Faskomilian alueelta, joka myös antaa sille sen kreikankielisen nimen.

GOUDROUBI VASILIKI, LARISA
VILLIRUUSU

GEORGIA KLERONOMOU, SAMOS
TIMJAMI/ KOIRUOHO

Yhteistyö Georgia Kleronomoun, samoslaisen maanviljelijän, kanssa. Samosta pidetään ihanteellisena paikkana aromaattisten kasvien viljelyyn sopivan ilmastonsa ja maaperänsä vuoksi. Georgia Kleronomou on viljellyt orgaanisia aromaattisia kasveja jo vuosia ja tuottanut myös eteerisiä öljyjä. Yhteistyökumppanimme ei pelkästään tuota timjamia ja koiruohoa vaan saamme häneltä myös useita muita orgaanisia yrttejä.

MAANVILJELYJÄRJESTÖT

CHIOS MASTIHA GROWERS ASSOCIATION (CHIOSIN MASTIHAN KASVATTAJIEN -JÄRJESTÖ), MASTIHA

Yhteistyö Chios Mastic Growers Associationin  kanssa. Järjestö käsittää 4500 perhettä, jotka asuvat ja viljelvät Chiosin saarella tätä ainutlaatuista ja sieltä peräisin olevaa raaka-ainetta. Tällä kaikella on huomattava vaikutus koko saaren taloudelle.

AGRINIO AGRICULTURAL CO-OPERATIVE OF AROMATIC PLANT (AGRINION AROMAATTISTEN KASVIEN VILJELIJÄYHDISTYS), KEHÄKUKKA JA SIANKÄRSÄMÖ

Tämän yhteisön perustivat viljelijät, jotka aiemmin kasvattivat tupakkaa – menneinä vuosina Kreikan suosituin tuote – ja jonka viljely piti lopettaa kysynnän vähentyessä. Etsittiin vaihtoehtoista tulonlähdettä, jolla olisi myös suotuisa vaikutus alueen talouskehitykselle, ja niinpä maanviljelijät perustivat eteeristen öljyjen tuotantolaitoksen ja aloittivat aromaattisten yrttien viljelyn.

KROKOS KOZANIS –YHTEISTYÖ, KROKOS (SAHRAMI)

Yhteistyö yli 1500 perheen kanssa 20 kylässä Kozanin alueella. Nämä perheet kasvattavat ja keräävät orgaanisesti viljeltyä sahramilajiketta, jota pidetään yhtenä maailman parhaimmista. Tarvitaan yli 150 000 käsin poimittua kukkaa, jotta voidaan valmistaa alle kilo sahramia.

ORGAANISTEN KASTANJOIDEN KASVATTAJAT, ARCADIA, KASTANJA

Yhteistyö orgaanisten kastanjapuiden kasvattajien kanssa Achramiten alueella Arcadiassa. Vuoden 2007 tuhoisien metsäpalojen jälkeen kastanjapuiden kasvattaminen on yksi harvoista maanviljelyn muodoista, jota vielä jatketaan tällä alueella.

vegan-friendly

Nykyään on olemassa monia syitä vegaaniseen elämäntapaan, kuten eläinten hyvinvointi, terveys ja ympäristö. Yli 90% KORRESin tuotteista ovat vegaaneille sopivia. Verkkokaupasta löydät listan vegaanisista tuotteista sekä jokaisen tuotteen kohdalta löydät maininnan tuotteen vegaanisuudesta.

Kaikki KORRES tuotteet ja niissä käytetyt raaka-aineet ovat eläinkokeettomia. Noudatamme Euroopan unionin tiukkaa lainsäädäntöä, joka kieltää valmiiden tuotteiden ja niiden raaka-aineiden testaamisen eläimillä. Tuotteet testataan moderneilla laboratoriomenetelmillä in vitro (synteettisillä ihosoluilla) tai vapaaehtoisilla testaajilla erikoislääkärin valvonnassa. KORRES tuotteita ei myöskään myydä maissa, joissa eläinkokeet vaaditaan.

Aloita kirjoittaminen ja paina Enteriä hakeaksesi